Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

POMORSKE KARTE, PUBLIKACIJE IN OBVESTILA ZA POMORŠČAKE

 

Kljub vse modernejši elektronski tehnologiji in razmišljanju o izdaji elektronskih kart, je v navigaciji še vedno najbolj v uporabi klasična pomorska karta. Karta vsebuje vse podatke, potrebne za varno plovbo, saj so na njej vrisane čeri, plitvine, potopljeni objekti, nevarni za površinsko ali podvodno plovbo, vpisane so globine, prikazani pa so tudi vsi objekti, ki omogočajo varno plovbo in objekti za nočno ali dnevno orientacijo, kot so boje (svetleče, nesvetleče, boje za privez), svetilniki, obalne in pristaniške luči, pristanišča in marine. Označena pa so tudi območja, kjer je plovba prepovedana ali otežena (vzgajališča školjk, rib, pa tudi podvodni rezervati). Poleg svetilnikov, obalnih luči in svetlečih boj pa je vpisana tudi karakteristika luči za vsak objekt posebej. Pomorske karte, navtični vodnik, priročnik in brošuro je s sodelovanjem Ministrstva za infrastrukturo pripravil in izdelal Geodetski inštitut Slovenije.

 

 

SEZNAM KART IN PUBLIKACIJ

 

Slovenske pomorske karte:

 

 Slovenske navtične publikacije:

 

 

 Prodajna mesta slovenskih navigacijskih kart in publikacij:

  • Didakta d.o.o., Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, telefon: +386 (0)4 532 02 00, zalozba(at)didakta.si  
  • Navtika Cizej d.o.o., Kopitarjeva 8, 2000 Maribor, telefon: +386 (0)2 228 23 30, info(at)navtika-cizej.si
  • Libris d.o.o., Prešernov trg 9, 6000 Koper, +386 (0)5 627 41 65, info(at)libris.si
  • Navtik.Al, Hrvatin Aljoša s.p., PE Neptun nautica, Cankarjev drevored 23, 6310 Izola, +386 (0)5 66 30 997, aljosa@neptun-nautica.si 
  • Mohorjeva knjigarna, Viktringer Ring 26, 9020 Celovec, Avstrija, telefon: +43(0) 463 56 515 46, knjigarna(at)mohorjeva.at

  

OBVESTILA ZA POMORŠČAKE 2019

 

jan   feb   mar  apr  maj   jun   jul   avg   sept   okt   nov   dec

 

 

 

 

Arhiv obvestil za pomorščake

 

 

Spletni navtični vodnik slovenskega morja in obale

Navtični vodnik slovenskega morja in obale na enem mestu združuje večino potrebnih in koristnih informacij v zvezi s pomorstvom in navtičnim turizmom ter podaja informacije o slovenskem morju in obali, ki se nanašajo na geografske, oceanografske in meteorološke podatke. V vodniku so predstavljene osnove navigacije ter znanj in veščin, potrebnih za prijetno in predvsem varno plovbo.

 

 

 

Dodatne informacije: