Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

UKREPI S PODROČJA PROMETA

 

Za področje prometa je v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020 na voljo 410 mio EUR EU sredstev, in sicer za:

  • železniško infrastrukturo 198 mio EUR nepovratnih sredstev, od tega 158 mio EUR iz Kohezijskega sklada za nadgradnjo železniške proge Maribor – Šentilj in izgradnjo 2. tira Divača-Koper ter 40 mio EUR iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za nadgradnjo železniškega vozlišča Pragersko;
  • trajnostno mobilnost 52,4 mio EUR sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru mehanizma Celostne teritorialne naložbe, namenjenih mestnim občinam, katere bodo v okviru povabila opravile predhoden izbor projektov, ki se bodo v naslednji fazi potrjevali preko instrumenta neposredne potrditve operacije. 26 mio EUR sredstev Kohezijskega sklada je namenjenih javnim razpisom za izdelavo Celostnih prometnih strategij (javni razpis že zaključen), gradnjo infrastrukture za pešce in kolesarje, avtobusnih  postajališč, sistemov P+R ter mehkim ukrepom trajnostne mobilnosti, ki se bodo potrjevali preko neposredne potrditve operacij.