Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OPERATIVNI PROGRAM RAZVOJA OKOLJSKE IN PROMETNE INFRASTRUKTURE ZA OBDOBJE 2007-2013

Operativni program razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013

 

 

 

Ministrstvo za infrastrukturo je bilo skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor vključeno v izvajanje Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013 (OP ROPI), v okviru katerega je bilo na razpolago 1.577 milijona EUR, od tega okoli 836 milijona EUR za področje prometa in 159,9 mio EUR za področje trajnostne rabe energije. Za več informaciji kliknite na povezavo eu-skladi.
 
OP ROPI je vseboval za področje prometa nabor konkretnih projektov, in sicer v obliki prioritetnih projektov in rezervnih projektov po posameznih področjih, za področje trajnostne rabe energije pa so se sredstva projektov dodeljevala na podlagi javnih razpisov. Nabor projektov je pripravilo Ministrstvo za infrastrukturo na podlagi Resolucije o prometni politiki Republike Slovenije, ki jo je 3.5.2006 sprejel Državni zbor, na podlagi sektorskih programov, Strategije Razvoja Slovenije in Nacionalnega strateškega referenčnega okvirja. Vse aktivnosti v primeru Ministrstva za infrastrukturo so se izvajale kot operacije - torej projekti ali skupina projektov, ki jih je neposredno potrdil Organ upravljanja ali Evropska Komisija.

 

Ministrstvo za infrastrukturo, v vlogi posredniškega telesa oziroma upravičenca, je bilo pristojno za izvajanje prve, druge, tretje in šeste razvojne prioritete v OP ROPI, in sicer: 

 

Mesečno poročilo o realizaciji OP ROPI

- realizacija OP ROPI na dan 31.01.2016