Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PROJEKTNI SVET ZA CIVILNI NADZOR PROJEKTA DRUGI TIR

Vlada RS je Projektni svet za civilni nadzor nad izvajanjem projekta drugega tira železniške proge Divača–Koper ustanovila 10. maja 2018. V svet so imenovani predstavniki civilne družbe: Jadran Bajec (predsednik sveta), mag. Gregor Ficko, mag. Anton Hojnik, dr. Damir Josipovič, mag. Damijan Kreslin, mag. Emil Milan Pintar, Alenka Triplat in dr. Samo Zupančič ter predstavnica Ministrstva za infrastrukturo Nina Mauhler, državna sekretarka.


Projektni svet je imenovan do zaključka izgradnje drugega tira in bo prispeval k še večji transparentnosti projekta. Člani sveta bodo seznanjeni s podatki in dokumentacijo, ki se nanašajo na izvajanje projekta drugi tir. Po obravnavi bodo oblikovali mnenja in stališča ter z njimi seznanili vlado, dvakrat letno pa bodo za vlado pripravili še mnenje o izvajanju projekta. Vsak član bo imel pravico do ločenega mnenja.


Člane civilne družbe je izbrala medresorska strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Komisije za preprečevanje korupcije, Ministrstva za finance in Ministrstva za infrastrukturo.


Administrativno-tehnične naloge za projektni svet opravlja Ministrstvo za infrastrukturo, ki zagotavlja tudi prostorske in druge pogoje za njegovo delo. Člani projektnega sveta niso upravičeni zahtevati povračila prevoznih stroškov, sejnin ali drugih stroškov.